Польща стає хабом для товарів з України
Прапори Польщі та України foto: pixabay/kolaż Nazar Oliynyk PRdZ

Польща стає хабом для товарів з України

Голова правління морських портів Щецин-Свіноустя Кшиштоф Урбась заявив, що внаслідок війни в Україні будуть створені нові логістичні ланцюги. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Польща стає хабом для товарів з України. У порту Свіноустя було перевантажено 30 тисяч тонн залізної руди з України. Вантаж буде відправлено в Алжир.

Залізну руду з України до польського Свіноустя привезено залізницею. Ще 50 тис. тонн руди знаходяться на складах в очікуванні на завантаження.

Голова правління морських портів Щецин-Свіноустя Кшиштоф Урбась заявив, що внаслідок війни в Україні будуть створені нові логістичні ланцюги, оскільки ринок ненавидить вакууму.

Він додав, що, як це не парадоксально, перевантаження товарів через польський порт може бути вигідним, тому з цього приводу ведуться переговори. «Ми найдальше від України, але вже повідомлено про перші вантажі», – додав Кшиштоф Урбась.

У Свіноусті на завантаження ще очікують 17 тисяч тонн кукурудзи. Порт у Колобжезі вже обробив першу партію кукурудзи з України.

IAR/Л.І.