Польща уважно стежить за подіями в Білорусі
Wojciech Skurkiewicz Wojciech Kusiński/Polskie Radio

Польща уважно стежить за подіями в Білорусі

За словами віцеголови Міністерства національної оборони Войцєха Скуркєвича, Польща уважно стежить за подіями в Білорусі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Віцеміністр національної оборони Войцєх Скуркєвич прокоментував питання маневрів білоруської армії, що розпочинаються неподалік кордону з Польщею. Як вважає політик, президент Білорусі не може бути впевненим, чи в ситуації, що склалася, військо його підтримає. Войцєх Скуркєвич зазначив, що досі армія була стримана, не брала участі в діях, спрямованих проти громадян. Це змінилося напередодні, 16 серпня, разом з оголошенням маневрів під Гродном. Проте, президент Аляксандр Лукашенка усвідомлює, що настрої в армії неоднозначні.

Маневри, які починаються в Білорусі 17 серпня, мають тривати чотири дні. Вони відбуватимуться, зокрема, поблизу будованої в цій країні атомної електростанції у місті Астравєц, на полігонах «Гозькому» біля кордонів з Польщею і Литвою та «Німан» неподалік міста Ліда.  

Президент Аляксандр Лукашенка дав розпорядження перевести десантну бригаду з Вітебська на західний кордон близько Гродна. Це рішення він пояснив напруженою ситуацією на кордоні з Польщею і Литвою та збільшенням контингентів військ НАТО в цих країнах.

IAR/Н.Б.