Польща заморожує майно суб'єктів, які підтримують росію
Речник уряду Пйотр Мюллер заявив, що уряд ухвалив законопроєкт про спеціальні рішення задля протидії підтримці агресії проти України PAP/Mateusz Marek

Польща заморожує майно суб’єктів, які підтримують росію

«Цей законопроєкт передбачає, що ми блокуємо активи суб’єктів, які сприяють підтримці російського вторгнення в незалежну і суверенну Україну», – сказав речник уряду Пйотр Мюллер. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Рада міністрів прийняла законопроєкт, що дозволяє заморозити майно суб’єктів, які підтримують росію, – заявив у вівторок речник уряду Пйотр Мюллер. Представник уряду додав, що перелік суб’єктів зберігатиметься в очільника МВС, а штраф за невиконання рішення про заморожування активів становитиме 20 мільйонів злотих.

Пйотр Мюллер заявив на пресконференції у вівторок, 29 березня, що уряд ухвалив проєкт закону про спеціальні рішення задля протидії підтримці агресії проти України. Як підкреслив він, це комплекс заходів, який розширює санкції безпосередньо на національному рівні.

«Із самого початку, відповідно до санкцій ЄС, Польща заморожує всі активи, все майно, які є безпосередньо результатом санкцій ЄС – наразі це понад 160 мільйонів злотих, які були заморожені», – зазначив речник уряду.

Як він підкреслив, йдеться про заморожування, а не про конфіскацію, яка не допускається Конституцією Польщі. «Але можливі дії, що стосуються заморожування майна, тобто недопущення до його використання», – пояснив речник уряду.

«Цей законопроєкт передбачає, що ми блокуємо активи суб’єктів, які сприяють підтримці російського вторгнення в незалежну і суверенну Україну», – сказав Пйотр Мюллер.

На думку уряду, незважаючи на заморожування коштів та економічних ресурсів, необхідно вжити подальших кроків для внесення змін до Конституції, спрямованих на конфіскацію російської власності.

PAP/Л.І.