Польща замикає театри, концертні зали та інші заклади культури
ілюстраційне фото – кінозал pixabay.com /CCO public/ Alfred Derks

Польща замикає театри, концертні зали та інші заклади культури

Із 7 по 29 листопада заклади культури в Польщі будуть закриті через зусилля, спрямовані на стримування поширення коронавірусу. Міністерство культури та національної спадщини заявило про додаткову підтримку галузі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

З суботи, 7 листопада, у Польщі не працюватимуть концертні зали, опери, оперети, театри, музеї, кінотеатри, будинки культури, бібліотеки та галереї. Це означає, що вони не зможуть організовувати заходи за участю громадськості.

Однак це не виключає проведення – з урахуванням принципів санітарного режиму – заходів, пов’язаних із підготовкою до організації мистецьких заходів, дистанційної роботи та спільного використання колекцій, або спектаклів в режимі онлайн. Інтернет-заходи також можна організовувати без участі глядацької аудиторії.

Міністерство культури призначило на завтра засідання Антикризової групи, під час якого міністр Пьотр Ґлінський повідомить про заходи, вжиті у зв’язку з введеними обмеженнями. Міністерство нагадує, що законодавча робота, пов’язана з виділенням додаткових 25 мільйонів злотих на соціальну допомогу митцям, завершена. Нові положення набули чинності вчора. Міністерство негайно почне виплачувати кошти.

IAR/Л.І.