Польська компанія Emitel SA допомагає відновити теле- і радіомовлення в Україні
Телевежа у місті Водзіслав Сілезький Wikimedia Commons/CC BY-SA 4.0/Marzena Machnik

Польська компанія Emitel SA допомагає відновити теле- і радіомовлення в Україні

«Ми будемо продовжувати (…) допомогу нашим друзям з України. Знаємо, як дуже український народ чекає кінця війни і можливості відбудови країни», — сказав очільник Emitel SA Анджей Козловський. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Компанія Emitel SA передала чергову партію радіо-телекомунікаційних пристроїв на потреби відновлення мережі мовлення в Україні. Завдяки 50 телепередавачам від Польщі буде можливість відновити та утримувати стабільний телевізійний сигнал на звільнених територіях країни.

Це є ключовим для того, щоб гарантувати безпеку громадян, зокрема з врахуванням інформаційної війни російської сторони. Унаслідок російських ракетних обстрілів і бомбардувань пошкоджено кількадесят українських телецентрів.

Компанія Emitel, найбільший оператор наземної радіо- та телевізійної інфраструктури в Польщі, від початку російського повномасштабного вторгнення в Україну підтримує українську владу у послідовній реконструкції критичної інфраструктури мовлення.

У травні цього року компанія зорганізувала техніко-логістичний пункт на сході країни, в якому експерти компанії налаштовують та готують до транспорту телекомунікаційне та радіо-телекомунікаційне обладнання. Його транспорт відбувається поетапно.

Зараз компанія призначила для української сторони 50 передавачів DVB-T на потреби трансляції наземного телебачення. Додатково до допомоги залучено інших європейських операторів мереж мовлення, об’єднаних в організації Broadcast Networks Europe (BNE). Завдяки такій співпраці в Україну постачають необхідне обладнання, зокрема телевізійні передавачі, антени та антени діапазону УКХ.

Компанія Emitel включається в допомогу Україні від початку повномасштабної війни. У співпраці з польськими мовниками на потреби біженців, які перебувають у Польщі, запущено радіо- та телемовлення українською мовою. Жінки й діти, які тікають від війни, потребують безпечного притулку, можливості знайти роботу, школу, дитячий садок, тому, крім матеріальної та фінансової допомоги, компанія вирішила адаптувати один з адміністративних будинків у Познані для біженців з України. Важливо, що останні ремонті роботи виконали самі працівники компанії в межах волонтерства. Зараз у цьому місці перебуває приблизно 25 осіб, якими опікується товариство «Варто разом», воно має великий досвід у сфері допомоги громадянам України.

«Як компанія ми будемо продовжувати матеріальну та речову допомогу нашим друзям з України. Знаємо, як дуже український народ чекає кінця війни і можливості відбудови країни. Коли це відбудеться, ми будемо готові поділитися нашими знаннями та досвідом у сфері побудови сучасної телекомунікаційної інфраструктури», — сказав очільник Emitel SA Анджей Козловський.

https://filarybiznesu.pl/Н.Б.