Польська євродепутатка: Політика поступок Росії є серйозною помилкою
Президент Росії Владімір Путін Foto: PAP/EPA/MIKHAIL METZEL / SPUTNIK / KREMLIN POOL

Польська євродепутатка: Політика поступок Росії є серйозною помилкою

За словами Анни Фотиґи, питання західних політиків можуть стати розмінною монетою у грі Путіна на послаблення Європи. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Євродепутатка Права і справедливості Анна Фотиґа заявила, що всі напади Росії чи Білорусі спрямовані на послаблення Польщі та Європи. Це має на меті переконати країни Європейського Союзу визнати Владіміра Путіна та Аляксандра Лукашенку рівноправними партнерами у переговорах.

Анна Фотиґа, яка була гостею Польського радіо, підкреслила, що політика постійних поступок Росії є серйозною помилкою. Результатом буде дедалі сильніше випробування західних політиків, питання яких можуть стати розмінною монетою в грі Кремля.

«Одне напевне, що Кремль дізнався, що Польща не стане таким елементом переговорів. Було б добре, щоб наші союзники на Заході це взяли до відома», – аргументувала Анна Фотиґа.

Євродепутатка Анна Фотиґа додала, що деякі західні суспільства вже розуміють загрозу з боку Росії. Дипломатичні та інформаційні зусилля Польщі та інших країн нашого регіону мають бути спрямовані на переконання політичної еліти Заходу у цій загрозі.

Крім того, за словами Фотиґи, необхідний дипломатичний наступ щодо ситуації на польсько-білоруському кордоні. Він має на меті, зокрема, переконати країни ЄС, що ми маємо справу не з кризою біженців, а з операцією, контрольованою владою Мінська.

Політикиня ствердила, що дії Польщі були відповідними. Вона також наголосила, що криза на кордоні є довгостроковою ситуацією і можна очікувати її ескалації.

«Дипломатичний наступ необхідний також через кампанію дезінформації, яка була частиною атаки як у Польщі, так і в світі», – сказала Анна Фотиґа.

Уряд Польщі оголосив про дипломатичний наступ після останніх подій на польсько-білоруському кордоні. Вчора прем’єр-міністр Матеуш Моравєцький відвідав Литву, Латвію та Естонію, де обговорив міграційну кризу. Найближчими днями очільник уряду має поїхати в інші країни Європи, щоб розповісти про міжнародну кризу, спричинену діями Лукашенки.

IAR/Т.А.