Польське місто побудує житловий масив для біженців з України. Допоможе навіть Папа Римський
Фото ілюстративне fotolia.com

Польське місто побудує житловий масив для біженців з України. Допоможе навіть Папа Римський

У Лодзі розпочалася реалізація проєкту з будівництва модульного житлового масиву для біженців з України. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Я в Польщі”.

Як пише lodz.se.pl, лодзинська благодійна організація Caritas у співпраці з міською владою побудує житловий масив з 10 модульних будинків для біженців з України та безпритульних людей. 

Частину коштів (30,5 тисячі доларів) для реалізації проєкту на рахунок Caritas перерахував Папа Римський Франциск. Ще частково будівництво профінансує місцевий архієпископ Гжегож Рис: з коштів, отриманих за продаж своєї книги. Архієпископ не має нащадків, тож вирішив таким чином розпорядитися власними доходами.

Муніципалітет виділив під будівництво земельну ділянку за адресою вул. Опалова. Під житловий масив з 10 модульних будинків по 35 кв м кожен відведено понад 2 га землі. У кожному будинку зможуть проживати 4 особи. Вартість будівництва – 130 тис. зл нетто (приблизно 160 тис. зл брутто), включно з внутрішніми комунікаціями. Інвестори сподіваються, що заселення перших будинків стане можливим вже в IV кварталі 2022 року.

За словами мера Лодзі Ганни Здановської, ініціатива побудови житлового комплексу є дуже важливою не тільки через допомогу біженцям. У перспективі це житло використовуватимуть для людей, які реабілітовуватимуться після бездомного способу життя.

За приблизними підрахунками, наразі в Лодзі перебувають від 85 до 100 тисяч біженців з України.