Польське радіо для України збільшує мовлення до 12 годин на добу
Запуск Польського радіо для України був послідовною діяльністю суспільного мовника на підтримку українців PR

Польське радіо для України збільшує мовлення до 12 годин на добу

Від суботи, 17 вересня, програми Польського радіо для України транслюватимуться з 9.00 до 21.00 години за варшавським часом. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Польське радіо для України збільшує мовлення до 12 годин на добу. Від суботи, 17 вересня, програми журналістів Української служби Польського радіо транслюватимуться з 9.00 до 21.00 години за варшавським часом.

Наразі Польське радіо для України можна слухати у Варшаві на частоті 100,6 FM, у Лодзі – на частоті 94,40 FM, у Вроцлаві – на частоті 100,70 FM, у Білостоку – на частоті 94,80 FM, у Перемишлі – на частоті 98,6 FM і в Грубешові – на частоті 93,3 МГц. Програми можна слухати у форматі DAB+ не лише в Польщі, а й у всьому світі.

Впродовж останнього місяця Польське радіо для України транслювало оригінальні програми зі студії у Варшаві з 11.00 до 21.00 години за варшавським часом.

«У розширеному ранковому ефірі будуть публіцистичні та інформаційні матеріали, а також музичні передачі з елементами культурно-освітньої тематики», – зазначила Марта Масловська-Малкевич, секретар Польського радіо для закордону. Саме журналісти Української служби Польського радіо для закордону готують програми для Польського радіо для України.

«Проєкт “Польське радіо для України” виявився успіхом місії суспільного польського мовлення – ми надаємо достовірну інформацію та готуємо соціально-економічні та культурні програми для біженців з України. Масштаби позитивних відгуків з боку аудиторії нас вразили – щодня слухачі висловлюють подяку за креативність команди, журналістів, які творять ці програми. Слухачі також надсилають свої пропозиції», – підкреслив Анджей Рибалт, директор та головний редактор Польського радіо для закордону.

Суспільний мовник вирішив запустити Польське радіо для України, аби підтримати українців. 24 лютого Польське радіо першим у Польщі розпочало трансляцію спеціальних інформаційних випусків українською мовою. Відтоді Польське радіо поступово розширює свою пропозицію для громадян України, які перебувають у сусідній країні. Українська громада в Польщі тепло відгукується про цю ініціативу та високо її оцінює.

Окрім цього, подяку за роботу Української служби Польського радіо-Польського радіо для України висловили Генеральний штаб Збройних Сил України та Національна рада з питань телебачення і радіомовлення України.

polskieradio.pl/Д.Ю.