Польське радіо запускає цикл програм для українців “Консульські поради”
Андрій Дещиця

Польське радіо запускає цикл програм для українців “Консульські поради”

Польське радіо у співпраці з Посольством України в Польщі започатковують щотижневу програму «Консульські поради». Програма буде виходити щочетверга о 19:47. Під час ефіру дипломати, працівники консульських установ будуть відповідати на найбільш поширені питання пов’язані з перебуванням українців в Польщі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Наш Вибір”.

«Консульські поради» – спеціальна програма призначена для українців, які внаслідок повномасштабної російської агресії змушені були переїхати до Польщі. Багато вимушених переселенців щодня стикаються з великою кількістю проблем та питань: відновлення втрачених документів, легалізація перебування в Польщі, отримання тимчасового захисту чи статусу біженця, працевлаштування, отримання допомоги тощо. На ці та багато інших питань будуть відповідати у прямому ефірі дипломати, представники посольства та консульських установ.

Порядок денний кожної програми планую формувати разом зі слухачами. Польське радіо запрошує до співпраці та просить надсилати питання та теми до розмов на електронну адресу [email protected].

Дебют програми «Консульські поради» відбувся 19 травня. В першому ефірі виступив Посол України в Польщі Андрій Дещиця. Прослухати передачу можна на сайті Польського радіо.

Програма «Консульські поради» виходитиме щочетверга о 19:47 на частоті 100,6 FM у Варшаві, у мобільному додатку, плеєрі та цифровому радіо DAB+.

А.В.

Джерело: Польське радіо