Польське воєводство запрошує біженців з України до проєкту з професійної активізації
Фото ілюстративне fotolia.com

Польське воєводство запрошує біженців з України до проєкту з професійної активізації

У Підкарпатському воєводстві від 5 вересня стартував проєкт із професійної активізації для 80 іноземців, щонайменше 50% учасників якого будуть громадянами України, які приїхали до Польщі після 24 лютого. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Я в Польщі”.

Як пише rmf24.pl, проєкт “Razem Możemy Więcej – program aktywizacyjny województwa podkarpackiego dla cudzoziemców” (“Разом ми можемо більше – програма активізації Підкарпатського воєводства для іноземців”) реалізує воєвудський уженд праці в Жешуві. Набір учасників вже розпочався. Долучитися можуть іноземці, які легально перебувають у Підкарпатському воєводстві.

Цього року проєкт охопить 40 учасників, група з такою ж кількістю людей буде набрана наступного року. Принаймні половина учасників будуть громадянами України, які опинилися у Польщі у зв’язку з бойовими діями та перебувають у особливо складній життєвій ситуації.

Після завершення процесу набору розпочнеться навчання. На іноземців чекають зустрічі із кар’єрним радником. Також серед запланованих видів допомоги визначення потреб іноземців, методи їхньої підтримки, в тому числі й психологічної, допомога з активним пошуком роботи та майстер-класи з підприємництва. У програму також включено навчання польської мови.

Учасники проекту отримають підтримку у формальностях, пов’язаних із визнанням дипломів про освіту та інших кваліфікаційних документів. Під час зустрічей учасників з кар’єрним радником та психологом можна буде скористатися послугами перекладача з іноземної мови.

Додаткову інформацію про проект можна отримати за телефонами (17) 85-09-241 та (17) 74-32-853.

Проєкт профінансовано з Фонду праці в розмірі близько 850 тис зл.

У Підкарпатських ужендах праці наразі зареєстровано 1,6 тис. українців. Легально працюючих громадян України в цьому воєводстві близько 12,4 тис.