Польські прикордонники затримали 73 українців, що нелегально перебували на території Польщі

Польські прикордонники затримали 73 українців, що нелегально перебували на території Польщі

Протягом останніх семи днів співробітники Надоджанського відділу прикордонної служби РП в рамах перевірки законності перебування іноземців, затримали більше 90 іноземців. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Протягом семи днів (4.04 — 11.04), завдяки спільним діям правоохоронців та прикордонників SG, було виявлено 91 незаконних мігрантів: громадян України, Грузії, Таджикистану, В’єтнаму, Камеруну, Індії, Бангладеш, Алжиру, Молдови, Азербайджану які незаконно перебували в Польщі.

Усі виявлені іноземці перебували на теренах Польщі з порушенням діючого міграційного законодавства. Затримання відбулося у рамках проведення цільових профілактичних заходів на теренах Великопольського, Любуського та Нижньосілезького воєводств, — повідомляє Рафал Потоцький з прес-служби Надоджанського прикордонного загону.

Найбільшою групою з 73 осіб були громадяни України, які перебували на території країни без відповідних дозволів на проживання. Деякі з них також працювали в Польщі з порушенням правил працевлаштування.

Ще 18 іноземців (1 громадянин Таджикистану, 2 громадяни В’єтнаму, 6 громадян Грузії, 3 — Молдови, 1 громадянин Бангладешу, 2 громадяни Камеруну, 1 громадянин Алжиру, 1 громадянин з Азербайджану, 1 громадянин Індії) затримані під час контролю, іноземці не мали легальних основ перебування на території держав Шенгену або не мали дозволу на проживання, що дозволило б їм перетнути кордон і залишитися легально на території РП.

Всі іноземці отримали рішення, що зобов’язують їх до повернення на Батьківщину.