Польські роботодавці шукають нових фахівців і платять за рекомендації

Польські роботодавці шукають нових фахівців і платять за рекомендації

Ринок праці є важким для роботодавців. Не вистачає кваліфікованих рук для роботи. Цілих 66 відсотків компаній з сектору малого та середнього бізнесу бояться погіршити своє становище через персонал. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням In Poland.

Щоразу більше працедавців виділяють спеціальні премії тій особі, котра порекомендує хорошого фахівця, який влаштується до компанії на роботу. Чим більш спеціалізована посада, тим вища нагорода рекомендатору, — повідомляє «Rzeczpospolita».

У США майже 70 відсотків компаній використовують цей метод для пошуку кандидатів на роботу. Високо цінуються ІТ-працівники, будівельники, спеціалісти з фінансів та бухгалтери.

Польські компанії терміново шукають професіоналів. В ІТ-компаніях середні бонуси за рекомендації співробітників сягають 4 тисячі злотих, у сфері виробництва — 2 тисячі. Але система бонусів працює і в будівельних компаніях, і в сфері торгівлі.

66 відсотків компаній з сектору малого та середнього бізнесу бояться погіршити своє становище через персонал. Тому включена необхідність пошуку нового та ефективного набору персоналу. За даними “Rzeczpospolita”, 31 відсоток працівників знайшли свою поточну роботу через рекомендації.