Польські вищі навчальні заходи отримують додаткові 250 млн злотих
http://www.polradio.pl/87b26b21-3d61-4e6f-ade3-93da64e60438.file

Польські вищі навчальні заходи отримують додаткові 250 млн злотих

Віце-прем’єр, міністр науки і вищої освіти Ярослав Ґовін заявив, що ця програма демонструє, як принцип врівноваженого розвитку втілюється у життя. Про це повідомляє Upmp.news із посиланням на Польське радіо.

Близько 250 млн злотих, тобто близько 75 млн американських доларів отримають 28 польських вишів на дидактичну діяльність, міжнародну співпрацю та адміністративні потреби. Національний центр досліджень і розвитку оголосив результати другого етапу проекту «Інтегровані програми вишів». Завдяки цій програмі середні вищі навчальні заклади зможуть втілювати у життя проекти підвищення кваліфікації наукових кадрів, організації практичних занять, стажування студентів, міжнародної діяльності навчальних закладів та їх інформатизації. Скористатися з цієї підтримки зможе 39 тис. осіб з невеличких вишів.

Віце-прем’єр, міністр науки і вищої освіти Ярослав Ґовін заявив, що ця програма демонструє, як принцип врівноваженого розвитку втілюється у життя у практиці. Фінансування отримають навчальні заклади, зокрема, з Ряшева, Кошаліна і Ґожува Великопольського:

«Морська академія в Ґдині, яка посіла перше місце у рейтинґу, хоче ввести нові спеціальності, яких дуже шукають працедавці в морській галузі як у Польщі, так і за кордоном. Це адміністрація морської економічної зони, морські навігаційні системи. Черговою сферою є посилення міжнародної діяльності навчального закладу. Тут ми маємо приклад Кошалінської політехніки, яка запрошує до співпраці іноземних викладачів».

Заступниця директора Національного центру досліджень і розвитку Ізабеля Жмудка підкреслила, що конкурс було розділено на три етапи, аби забезпечити високий рівень конкуренції. Ця частина стосувалася середніх вишів:

«Ми дуже радіємо, що лауреатами цієї частини є навчальні заклади не лише з великих міст, але й з регіональних, як Люблін, Ряшів, Білосток, Кошалін та Кєльце. Також ми радіємо, що це виші різного профілю – як мистецького, так технічного і військового».