Польські виші не працюватимуть щонайменше до 10 квітня
Очільники Міністерства науки і вищої освіти під час он-лайн прес-конференції. Варшава, 21.03.2020 PAP/Rafał Guz

Польські виші не працюватимуть щонайменше до 10 квітня

Ярослав Ґовін: наскільки це можливо, заняття повинні продовжуватися он-лайн. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Віце-прем’єр, міністр науки і вищої освіти Ярослав Ґовін повідомив, що функціонування польських вишів, так само, як і загальноосвітніх шкіл, призупиняється до 10 квітня. Віце-прем’єр підкреслив, що «це призупинення функціонування навчальних закладів, а не їх закриття», й додав, що, наскільки це можливо, заняття повинні продовжуватися он-лайн.

«Там, де це можливо, повинні продовжуватися наукові дослідження, а керівництво навчальних закладів зобов’язано забезпечити функціонування основних організаційних одиниць та виконання основних функції навчального закладу».

Віце-міністр науки і вищої освіти Анна Будзановська розповіла, що наступного тижня буде видано розпорядження, яке детально описуватиме всі питання, пов’язані з призупиненням роботи вишів:

«По-перше, ми рекомендуємо – а зараз вже є обов’язок – аби здійснювати працю он-лайн у сфері студентської дидактики, на післядипломній та заочній формах, а також забезпечувати навчання докторантів. Крім цього, гарантувати мінімальну, але таку, аби навчальний заклад міг функціонувати, працю адміністрації. І ми рекомендуватимемо, аби розпорядження, що стосуватимуться функціонування вишів, видавалися он-лайн або з використанням електронних пристроїв».

У п’ятницю уряд прийняв рішення про продовження терміну закриття шкіл. Всі навчальні заклади будуть зачинені до Великодня.

IAR/А.М.