Польські ЗМІ повідомили деталі трагедії в місті Тарнув, внаслідок якої загинула 7-річна дитина – громадянин України
Будинок в Тарнові, де трапилась трагедія / Tarnowska Policja. Джерело: Газета виборча

Польські ЗМІ повідомили деталі трагедії в місті Тарнув, внаслідок якої загинула 7-річна дитина – громадянин України

Українець Дмитро Т. – учасник трагедії у польському місті Тарнув –  зізнався у вбивстві свого 7-річного сина. Рішенням прокуратури найближчим часом він перебуватиме під арештом. Чоловіка відправлять на обстеження, яке повинно визначити ступінь його притомності. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Наш Вибір”.

Нагадаємо, 5 жовтня о 9 годині ранку тарнувська поліція отримала одразу декілька дзвінків щодо родинної сварки, що відбувалась в одному з будинків на вул. Краківській у Тарнув. На місці з’явились поліцейські та три групи медичних рятівників. Поліцейські виявили під будинком пораненого чоловіка, який кілька хвилин перед цим вискочив з балкону другого поверху. В одній з квартир, на третьому поверсі знаходилась закривавлена жінка, яка теж потребувала медичної допомоги. В квартирі на другому поверсі, де відбулась сварка, знаходилась тяжко поранена 7-річна дитина – їхній син. Попри намагання медиків, хлопця не вдалось реанімувати.

Учасниками трагедії були громадяни України. Районна прокуратура розпочала слідство, яке мало вияснити, як трапилась трагедія та хто винен у смерті 7-річного хлопця.

«Спочатку обійняв, а потім накинувся з ножем»

27-річний Дмитро Т. вже кілька років легально перебуває в Польщі та має дозвіл на роботу. У травні цього року до нього переїхали його 28-річна дружина та 7-річний неповносправний син. Жінка Анастасія після переїзду опікувалась дитиною. За словами слідчих, досі не було жодних сигналів, що у родині відбувається щось недобре.

Як розповіла українка, у день трагедії вона лежала з сином у ліжку. До них підійшов чоловік. Спочатку він обійняв сина, а потім накинувся на них з ножем.

Розповідь жінки підтвердили сусіди, до яких прибігла Анастасія. За їхніми словами, чоловік біг з ножем за жінкою, яка втікала. Її крики занепокоїли сусідів і ті відкрили двері. Жінка заховалась в сусідській квартирі, а чоловік повернувся до свого помешкання.

За результатами розтину, підтверджено, що хлопець мав колоті рани спини. «Одна з них була дуже глибокою і це стало причиною смерті», – говорить речник прокуратури Тарнува.

Мати 7-річної дитини отримала ножові поранення голови, спини та плечей. Зараз вона перебуває у лікарні. Там само перебуває Дмитро Т. Внаслідок стрибка з балкону у нього зламана тазова кістка, а на руках і грудній клітці – ножові поранення.

«Намагався врятувати родину перед чимсь “ще страшнішим”»

Прокуратура висунула Дмитрові Т. звинувачення у вбивстві сина Максима Т. та спробі вбивства дружини Анастасії Т. 27-річному чоловікові загрожує кара довічного позбавлення волі.

Як зазначає Радіо Краків, обвинувачений детально не хотів розповісти слідству про причину злочину. Однак, зізнався, що таким чином намагався врятувати родину перед чимось «ще страшнішим». Що поганого, на його думку, мало трапитись з його жінкою та дитиною, він не пояснив.

«Він розповідав про якусь групу, яка мала їх ув’язнити, забрати дитину і все, що мають. Тому, намагаючись врятувати родину, він вирішив позбавити їх життя, а потім вчинити самогубство. Саме тому він наніс і собі кілька ударів ножем в груди, а потім вискочив з другого поверху» – цитує Радіо Карків речника окружної прокуратури Мєчислава Сєніцького.

Після того, як прокуратура вислухала Дмитра Т., було ухвалено рішення затримати його під арештом на 3 місяці.

Стан його здоров’я та притомності оцінюватимуть експерти.