Польський ринок праці не впорається без українців

Польський ринок праці не впорається без українців

Серед мотивів імміграції до Польщі досі переважають економічний фактор та перспектива стабільної зайнятості та заробітку, а сімейні зв’язки та культурна близькість сприяють прийняттю рішення про імміграцію до Польщі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

За інформацією Міністерства у справах сім’ї, праці та соціальної політики, у Польщі працює близько 1,5 мільйона іноземців, хоча ці дані можуть бути заниженими через те, що деякі іноземці залишаються в Польщі нелегально та займаються нелегальною роботою.

За підрахунками урядової ради з питань народонаселення, через низький рівень народжуваності Польщі знадобиться близько 5 мільйонів іммігрантів — лише для підтримання поточного економічного рівня. У цьому контексті імміграція з України є особливо важливою. Присутність українських працівників на польському ринку праці стає все більш необхідною, а створення належних умов праці для них є вкрай важливе і потрібне, оскільки українці стають бажаними і на інших західних ринках.

— Останніми роками у Польщі запроваджено низку “спрощень” та “покращень” для іноземців. З іншого боку, польське суспільство досі (досить стереотипно) і неохоче ставиться до іноземців, а положення польського законодавства, незважаючи на оновлення, все ще є досить вагомим бар’єром для доступу до ринку праці та освіти — коментують експерти WEI та NK, — інформує джерело.