Польський таксист вибачився у суді, що переїхав українця на велосипеді

Польський таксист вибачився у суді, що переїхав українця на велосипеді

Сьогодні, у Вроцлаві стартувало судове засідання у справі українця Юрія Г., якого у квітні переїхав водії таксі. На засіданні таксист вибачився перед ним, за завдану шкоду здоров’ю. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

У квітні потерпілий на велосипеді в’їхав у автомобіль таксиста. За словами підсудного, при візуальному огляді, він виявив пошкодження, і запропонував українцю дочекатися поліції. Але останній відмовив, перепросив, і на ламаній польській повідомив, що запізнюється до праці та поїхав собі.

Таксист вирішив наздогнати велосипедиста, та почав за ним гнатися. В процесі переслідування автомобіліст в’їхав на територію парку Сковроні, та переслідував його, їхавши за даними слідства зі швидкістю до 30 км\год. Відповідно з допитів обвинуваченого, він не хотів збивати українця, а планував «затримати його, легко торкнувшись, щоб пошкодити (велосипед – прим.), або пробити йому колесо».

В якийсь з моментів, він втратив його з поля зору, а українець опинився під колесами з правої сторони. Він вийшов з машини, щоб взяти домкрат, підняти машину, але інший громадянин України, в цей момент допоміг потерпілому вибратися. Далі таксист сів у авто, і проїхав від 50 сантиметрів до метра, ніби для того, щоб звільнити прохід для пішоходів, так як авто заблокувало паркову стежку. Але слідство вважає, що таксист можливо планував покинути місце інциденту, але свідки не дали йому це зробити.

На судовому засіданні ані потерпілого, ані адвоката не було. Суддя поінформував, що вони не відібрали листа, який їм надсилався поштою. Зачитавши пояснення обвинуваченого,  які Артур Ц. надав на допиті, бо сам він відмовився давати показання, суд виніс рішення, перенести судове засідання на 27 лютого.

Раніше, суд звільнив  Артура Ц. з арешту під заставу в 20000 злотих.

Підозрюваному загрожує довічне ув’язнення.