Польсько-іспанські міжурядові консультації і плани співпраці
Прем’єр-міністри Польщі – Матеуш Моравєцький (ліворуч) та Іспанії – Педро Санчез (праворуч), Мадрид, 31 травня 2021 року PAP/Andrzej Lange

Польсько-іспанські міжурядові консультації і плани співпраці

Як повідомлено, компанії обох країн мають співпрацювати при створенні в Польщі Центрального комунікаційного порту. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Іспанія та Польща є прикордонними країнами Європейського Союзу, – звернув увагу прем’єр-міністр Матеуш Моравєцький на конференції після польсько-іспанських міжурядових консультацій, що відбулися в Алькала-де-Енарес поблизу Мадрида. Тому, зазначив глава польського уряду, «ми більше за інших знаємо, що означає захищати зовнішні кордони».

За словами прем’єр-міністра Матеуша Моравєцького, Польща та Іспанія поділяють багато перспектив у цій галузі: «По-перше – посилення наших зовнішніх забезпечень, по-друге – співпраця з третіми країнами. Ми маємо добрий досвід, але хочемо ще його зміцнювати в межах Східного партнерства. Будемо підтримувати Іспанію у створенні, назвімо це умовно, південного партнерства. Це дуже важливий фрагмент, адже Європа, якщо десь існує для неї загроза, а треба про це думати, – це південний і східний напрямки».

Як додав Матеуш Моравєцький, прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчез підтримує Польщу на східному фланзі: «Ми розмовляли сьогодні про Білорусь, про Росію, про загрози, пов’язані зі східним напрямком. Ми також будемо підтримувати Іспанію на південному відрізку стосовно третіх країн. Маємо різний досвід у сфері міграції, але є готовність до співпраці на всіх площинах, які не порушують суверенітету держав у міграційній політиці».

У присутності очільників урядів Польщі та Іспанії підписано кілька угод, у тому числі про співпрацю в галузі промислової політики, сфері кібербезпеки та між дипломатичними відомствами обох країн.

Польські та іспанські компанії мають співпрацювати при створенні в Польщі Центрального комунікаційного порту.  

IAR/Н.Б.