Польсько-українська господарча палата намагається вирішити питання обсервації українських підприємців в Польщі

Польсько-українська господарча палата намагається вирішити питання обсервації українських підприємців в Польщі

Польсько-українська господарча палата 20 липня в особі Президента п. Яцека Пєхоти звернулася до Прем’єр-міністра Республіки Польща п. Матеуша Моравецького з офіційним проханням дозволити українським підприємцям, які є власниками компаній в Польщі або членами правління цих компаній, в’їжджати до Польщі без необхідності проходження обсервації. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на офіційний блог Координатора проєктів Польсько-Української Господарчої Палати Анни Стожко.

Обов’язок двотижневого карантину є складним до виконання для українських підприємців в контексті участі в короткострокових ділових зустрічах та вирішення інших питань, пов’язаних з економічною діяльністю в Польщі. Як результат, багато українських підприємців відмовляються від приїзду до Польщі, що негативно впливає на двосторонні економічні відносини.

У зв’язку з вищезазначеним ПУГП виступила із відповідним зверненням: https://www.pol-ukr.com/uk/zaklik-pugp-do-prem%d1%94r-ministra-polshhi/

З такою метою варто розробити єдині вимоги чи документи, які б підтверджували факт ведення бізнесу українцями в Польщі, наприклад, виписку з Національного судового реєстру, нотаріальне посвідчення чи уповноваження. Обмеження, спричинені епідемією, не повинні впливати на діяльність фірм, зареєстрованих у Польщі та їх представників, які сплачують податки і створюють нові робочі місця.

На даний запит ПУГП швидко відреагували у канцелярії Прем’єр-міністра Республіки Польща. У відповідь на звернення палати, адресоване п. Матеушу Моравецькому стосовно звільнення від зобов’язань щодо карантину громадян України, які є власниками чи членами уряду підприємств Польщі, отримано лист: прохання про роз’яснення цього питання направлено Міністру охорони здоров’я та Міністру розвитку та Міністру внутрішніх справ та Адміністрації:

https://www.pol-ukr.com/232582/