Польський Карітас зібрав для України понад 100 мільйонів злотих
Біженці з України, Медика, 13.04.2022 PAP/Darek Delmanowicz

Польський Карітас зібрав для України понад 100 мільйонів злотих

«Карітас Польща» зібрав понад 100 мільйонів злотих на допомогу Україні. Осередки Карітасу прийняли близько 700 дітей-сиріт із українських сиротинців», – повідомив директор «Карітас Польща» Марцін Іжицький. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

«Першою та найгострішою проблемою, з якою ми зіштовхнулись, було прийняття величезної кількості біженців з України та надання їм тимчасової допомоги», – сказав Марцін Іжицький. 

Від початку російської агресії в Україні юридичною підтримкою Карітасу скористалось 2 тисячі біженців, а психологічною – 5 тисяч.

Осередки Карітасу прийняли близько 700 дітей-сиріт та їхніх опікунів з евакуйованих українських сиротинців та реабілітаційних центрів. «Дітей із захворюваннями та різним ступенем неповносправності переведено до спеціалізованих закладів у Польщі і за кордоном. Решта знайшла безпечний тимчасовий дім», – додав директор «Карітас Польща». 

Вже більше місяця «Карітас Польща» займається поставками гуманітарної допомоги в Україну. «Оціночна вартість наданої гуманітарної допомоги перевищила 136 мільйонів злотих. До них, зокрема, належать продукти харчування, засоби гігієни, медикаменти, інвалідні візки  і електрогенератори», – підсумував Марцін Іжицький. 

PAP/Д.Н.