Польський професор: Лукашенка - це слов'янський Каддафі
Олександр Лукашенко kremlin.ru, CC BY 4.0, via Wikimedia Commons

Польський професор: Лукашенка – це слов’янський Каддафі

Мірослав Мінкіна, ректор Університету у Сєдльцях вважає, що в умовах жорстких санкцій ЄС у Лукашенко більше не буде вибору, крім звернення до Москви. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Професор Мірослав Мінкіна, фахівець з питань безпеки, заявив, що такий акт державного тероризму, як примушення пасажирського літака приземлитися у Білорусі, мав відбуватися з відома Росії. Ректор Університету природничих та гуманітарних наук у Сєдльцях заявив у ефірі Радіо Підляшшя, що Олександр Лукашенко – жорстокий диктатор, якому важко змиритися з реальністю після програшу на виборах:

«Щодо цього терориста, слов’янського Каддафі, бо так його слід називати, більше немає ілюзій, аніж проводити щодо нього більш тверду та жорстку політику. Кремль розраховує, що такі дії призведуть до євросоюзних санкцій. У зв’язку з цим у Лукашенко не буде вибору і він муситиме звернутися до Москви, про що і йшлося росіянам».

А польський євродепутат та колишній міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський сказав, що санкції проти Білорусі повинні зачепити економіку цієї країни. Політик визнав, що його позитивно заскочила швидка реакція Європейського Союзу. Він висловив надію, що найновіші обмеження стануть черговим болісним кроком для білоруської економіки.

Ващиковський нагадав, що крім підтримки санкцій проти режиму Лукашенко Польщі допомагає білоруській опозиції, а польській кордони відриті для білоруських студентів, учених та дисидентів.

IAR/Т.А.