Польський стартап зі штучним інтелектом запрацював в Україні
Польсько-український стартап epeer https://epeer.com.ua/#three

Польський стартап зі штучним інтелектом запрацював в Україні

Польський інноваційний стартап Еpeer почав освоювати український ринок. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Я в Польщі”.

Як повідомляє про стартап epeer.com.ua. Його пропозиція, перш за все, спрямована на молодих людей, які ще не мають стабільного доходу та кредитної історії в банках.

Родзинка стартапу в тому, що система оцінки фінансової спроможності клієнта працює, спираючись на алгоритми штучного інтелекту та нейронних мереж. Цей винахід названо однією з 20 інновацій, які вплинуть на світові фінансові послуги. Система збирає велику кількість даних про клієнта, який хоче взяти кредит (на підставі зазначених ним даних), й після отриманих результатів створює модель кредитного ризику. 

Українським epeerом буде керувати Анна Чабан – менеджерка з багаторічним досвідом у банківський справі. 

“Виклики, які стоять перед такою фінансово-технічною ініціативою, як epeer, відрізняються від тих, що стоять перед “звичайним” банком. Ми маємо справу з двома світами: технології і фінансів. Моя мета – ці два світи об’єднати і тим самим успішно впровадити epeer на український ринок” – розповідає Анна Чабан.

Інвестором для виходу стартапа epeer на український ринок став Тарас Пилипюк, який має досвід в реалізації міжнародних бізнес-проєктів в Україні й Фінляндії. 

Я покладаю великі надії на використання технології, яку розробила польська команда програмістів. Сьогодні завдяки моїм інвестиціям можемо говорити про польсько-українську фінансово-технологічну групу, однак технічно, саме ми будемо надавати кредити. Ми плануємо динамічну експансію і сподіваюсь, що незабаром долучимося до найкращих кредитних фірм України,” – каже Тарас Пилипюк.

epeer.com.ua – це сервіс для надання онлайн кредитів громадянам. Стартап, який базується на штучному інтелекті, винайшли в польській сфері фінансових технологій. У Польщі epeer почав працювати в серпні 2020 року й за короткий проміжко часу отрима понад 2 тис клієнтів.