Польський євродепутат: Німеччина - головний противник жорсткого підходу до рф
Канцлер Німеччини Олаф Шольц (ілюстраційне фото) PAP/EPA/CLEMENS BILAN

Польський євродепутат: Німеччина – головний противник жорсткого підходу до рф

Вітоль Ващиковський наголосив, що крім надання українцям важкої техніки, необхідне різке посилення санкцій проти москви для припинення її вторгнення. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Польський євродепутат від Права і справедливості Вітольд Ващковський заявив, що для припинення російського вторгнення в Україну, окрім надання військової техніки українським захисникам, необхідне різке посилення санкцій проти москви. Екс-очільник МЗС Польщі наголосив на необхідності відключити решту російських банків від системи SWIFT і ввести ембарго на російські енергоносії.

З початку війни до росії за придбані у неї енергоресурси надійшло 35 мільярдів євро, а фінансова допомога Україні сягнула лише 1 мільярда євро. За словами Вітольда Ващиковського, Німеччина є головним противником жорсткого підходу до росії:

«Відмова Німеччини від російського газу означатиме розірвання із усією політичною доктриною Берліна. Для чого Німеччині потрібна ця величезна кількість газу? Аби бути розподілювачем цього палива в усій Європі і таким чином використовувати його як інструмент гегемонії. Цей газ потрібний для боротьби із вугільними економіками, наприклад, польською, або атомною економікою, наприклад, французькою».

Польський євродепутат наголосив, що наступна фаза російського вторгнення буде зосереджена на окупації сходу та півдня України. На його думку, таким чином москва хоче зруйнувати економічні підвалини української незалежності. Метою московсько-ординської армії є захоплення промислових територій на схід від Дніпра і відсікання експорту зерна від виходу до Чорного моря.

За словами Вітольда Ващиковського, щоб захиститися від очікуваного наступу росії, українцям потрібні постачання важкої техніки:

«Війна на Донбасі, на розлогих теренах України, може створити клопоти українцям, якщо вони не матимуть відповідної, значної сили, наприклад, кількості танків, яких вони не зможуть протиставити наступу російських танків, бо росія напевно таким чином атакуватиме на довгому фронті».

IAR/Т.А.