Поляк та українець спільно побили рекорд, який тримався 33 роки
Фото иллюстративное fotolia.com

Поляк та українець спільно побили рекорд, який тримався 33 роки

Поляк Войцех Собєрайскі та українець Іван Когут удвох побили знаменитий рекорд. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Я в Польщі”.

Як пише nowiny24.pl, чоловіки пропливли байдарками від Перемишля до Свіноуйсця за 11 днів і побили рекорд поляка Алєксандра Доби 1989 року, який подолав таку ж відстань (1200 км) за 13 днів.

Поляк та українець пливли одиночними байдарками. Щоб дістатися до Свіноуйсця (Західнопоморське воєводство), їм довелося перетнути сім річок: Сан, Вісла, Брда, Бидгощський канал, Нотець, Варта і Одра, а також Влоцлавську та Щецинську затоки. Часу на відпочинок майже не було: веслували по 14-17 годин на добу, а спали в наметах на березі. Часом навіть їсти доводилося в байдарках.

Свій заплив чоловіки присвятили українським дітям, які втратили батьків під час війни. На порталі pomagam.pl організували збір коштів. Він ще триває. Усе зібрана передадуть фондам, які допомагають дітям з України

https://pomagam.pl/

Войцех Собєрайскі зізнався що встановлений рекорд став одним із найбільших викликів у його кар’єрі, хоча чоловік вже є мульти-рекордсменом Гіннеса.