Поляки у Великобританії після брекзиту повинні оформити врегульований статус

Поляки у Великобританії після брекзиту повинні оформити врегульований статус

На оформлення так званої брекзитної реєстрації та отримання після цього врегульованого статусу (settled status) громадяни Польщі мають один рік. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Польські громадяни, котрі мешкають у Великій Британії, мають рік на оформлення так званої брекзитної реєстрації та отримання після цього врегульованого статусу (settled status), тобто дозволу на постійне проживання. Міністр у справах міграції запевнив кореспондента Польського радіо, що будуть розглядатися теж заяви, складені пізніше визначеного терміну.

Кевін Фостер наголошує, що не варто чекати до останнього дня і цим ускладнювати собі життя: «Так, іноземці мають ще час, але варто замість намірів виконати конкретні кроки. Для переважної більшості іноземців це буде швидкий процес, чиста формальність – аби зареєструватися потрібен тільки смартфон». Кевін Фостер, однак, додав, що стосовно польських, німецьких чи болгарських іммігрантів британський уряд не має намірів бути надто прискіпливим: «Ми не будемо застосовувати засади «нуль толерантності». Кожен індивідуальний випадок вимагатиме окремої уваги, тому навіть якщо хтось запізниться із складанням заяви, то це не буде пов’язане із додатковою оплатою». Згідно з даними з кінця березня, на території Великої Британії зареєстровано майже 700 тисяч польських громадян. Невідомо, який це відсоток від загальної кількості поляків, котрі живуть і працюють у цій країні, оскільки британський уряд не має точних даних стосовно кількості поляків.

IAR/Я.С.