Помер багаторічний голова одеського осередку Спілки поляків України
Голова одеського осередку Спілки поляків України Тадеуш Залуцький Facebook/Związek Polaków na Ukrainie Oddział im. Adama Mickiewicza w Odessie

Помер багаторічний голова одеського осередку Спілки поляків України

У віці 79 років не стало Тадеуша Залуцького, який протягом 20 років очолював одеську Полонію. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Помер багаторічний президент Спілки поляків України в Одесі Тадеуш Залуцький. Він був співзасновником одеського осередку спілки. За свою діяльність він був удостоєний державних нагород.

Тадеуш Залуцький очолював одеський осередок Спілки поляків України протягом 20 років. В останні роки він був його почесним головою. За свою активність в інтересах Полонії його нагородили Кавалерським (Лицарським) хрестом ордену «За заслуги перед Польщею», а також нагрудним знаком «За заслуги перед польською культурою».

Як написано у заяві Спілки, «він був людиною, яка все життя присвятила розвиткові Полонії Одеси, людиною, яка навчала, що гасло „Бог, Честь, Вітчизна” – не тільки слова, але й сенс життя. Це величезна втрата для всієї польської громади не лише в Одесі, а й в Україні».

Співчуття з приводу смерті Залуцького висловило, зокрема, Генеральне консульство Республіки Польща в Одесі. «Смерть світлої пам’яті Тадеуша Залуцького є величезною втратою для всієї польської громади в Одесі», – зазначено у повідомленні.

Тадеуш Залуцький помер у віці 79 років.

IAR/Т.А.