Померла українка, яку з інсультом покинув роботодавець неподалік Познані у 2018 році

Померла українка, яку з інсультом покинув роботодавець неподалік Познані у 2018 році

Оксана Харченко, у якої в січні 2018 року стався інсульт у робітничому помешканні у Великопольщі, вчора померла в Україні. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Українка Оксана Харченко, яка нелегально працювала разом з сестрою у ґміні Клещево у Великопольському воєводстві, вчора померла в Україні. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив колишній Почесний консул України у Познані, голова суспільно-культурного товариства «Польща-Україна» Вітольд Горовський, посилаючись на повідомлення сестри Оксани Харченко – Наталії Козанчин.

Вітольд Горовський у коментарі для Української служби Польського радіо повідомив, що від грудня 2018 року потерпіла внаслідок інсульту у Польщі Оксана Харченко перебувала у батьків в селі неподалік Турки у Львівській області. Як зазначив екс-консул, «туди я завіз її після багатьох місяців дуже важкої реабілітації. Загалом, її стан був добрий, однак вона так і не змогла рухатися самостійно. Два тижні тому я зв’язувався із сестрою Оксани Харченко. Вона сказала, що пані Оксана і далі перебуває у батьківському домі». Також колишній почесний консул повідомив, що довгий час Оксана Харченко хворіла на ниркову недостатність. Остаточна причина смерті – невідома.

Нагадаємо, українка Оксана Харченко разом зі своєю сестрою Наталією приїхали на роботу до Великопольського воєводства у 2017 році. Вони працювали нелегально поблизу Сьроди Великопольської в овочевій фірмі. У січні 2018 року Оксані стало зле у робітничому помешканні. Її роботодавець не викликав швидку і не надав жінці відповідну вчасну допомогу, а вивіз на зупинку громадського транспорту і залишив її там, ствердивши, що «вона перебуває під впливом алкоголю». Внаслідок цього випадку, Оксану паралізувало. Майже рік вона проходила реабілітацію в одному із осередків поблизу Лешна. На той час Оксані Харченко було 43 роки.

На роботодавця Оксани Харченко було відкрито кримінальну справу, він також виплатив потерпілій грошову компенсацію і легалізував її попередню роботу у своїй фірмі.

Мар’яна Кріль