Pomoc nie ma narodowości: українці у Польщі здали кров (ФОТО)

Pomoc nie ma narodowości: українці у Польщі здали кров (ФОТО)

У Вроцлаві в рамках акції Pomoc nie ma narodowości іноземці здали кров. Окрім українців на акцію прийшли громадяни Білорусі та Казахстану. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Головна мета акції – показати, що іноземці є частиною польської громади. Показати, що ми теж робимо і можемо далі робити значний вклад у польське суспільство.

Здаємо кров

Більшість учасників здавали кров вперше. Деякі вже мали досвід в Україні, Польщі. Цікаво було чути про порівняння процедури між Польщею та Україною.

Для іноземців головний критерій для донорства – це розуміння польської мови.  Особа має розуміти питання лікарів, заповнити анкету про попередні хвороби, стан свого здоров’я.

Чи потрібні якісь додаткові документи – Ні! Вистачить тільки паспорт. Яскравий приклад під час сьогоднішнього дня – деякі працівники RCKiK  просили надати номер PESEL, та навіть спершу відмовили одній особі у можливості долучитися до акції. Та після втручання керівництва закладу та додаткових роз’яснень персоналу на одного донора крові у Вроцлаві стало більше.

Наступну акцію плануємо провести у квітні-травні, тому запрошуємо долучатися.