Понад півтисячі поляків одружилися в Україні у рамках експериментального проєкту «Шлюб за добу»
Ілюстраційне фото pxhere.com – CCO “domena publiczna”

Понад півтисячі поляків одружилися в Україні у рамках експериментального проєкту «Шлюб за добу»

Традиційна процедура укладення шлюбу з громадянином іноземної держав триває 30 днів. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Понад півтисячі поляків одружилися в Україні у рамках експериментального проєкту «Шлюб за добу». Про це повідомляє Міністерство юстиції України.

Відомство інформує, що послугу пришвидшеної процедури шлюбу з іноземцем в Україні впроваджено у 2016 році. Традиційна процедура укладення шлюбу з громадянином іноземної держав триває 30 днів.

Як повідомляє міністерство, цей експериментальний проєкт введено, передусім, щоби створити сприятливі умови вступу в шлюб для учасників АТО на Донбасі та внутрішньопереміщених осіб. Але, як підкреслює відомство, «Шлюбом за добу» користуються теж іноземні громадяни. Минулого року у шлюб з громадянами України вступило 7,6 тисячі іноземців. Найбільше бажаючих походило з Росії (1084), Польщі (504) та Німеччини (474).

«Пара до нас записується по телефону, а в день запланованого шлюбу приносить усі необхідні документи», – говорить координаторка проєкту “Шлюб за добу” Ірина Єлейко з львівського Музею народної архітектури і побуту.

Послуга «Шлюб за добу» діє у 75 містах України.

PAP/Я.С.