Пораненого українця врятував небайдужий польський прикордонник

Пораненого українця врятував небайдужий польський прикордонник

У Познані прикордонник врятував збитого автівкою українця. Шоковані перехожі оточили потерпілого, ніхто не надав першу допомогу, поки не втрутився офіцер прикордонного загону РП, який і викликав швидку. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Офіцер прикордонної служби аеропорту Познань-Лавиця надав першу допомогу чоловікові, що лежав нерухомо на дорозі. Аварія сталася в п’ятницю (22.02) вранці на вулиці Буковській у Познані.

О 6:00 ранку офіцер прикордонної служби, який їхав на роботу  помітив чоловіка, який лежав недалеко тротуару, а кілька людей стояли неподалік. Він відреагував швидко і без коливань вийшов з автобуса, щоб надати необхідну допомогу.

Молодого чоловіка вдарив легковий автомобіль, який протаранив пішохода в той момент, коли той намагався перейти через зелене світло на інший бік вулиці. Чоловік отримав травми голови і перелом ноги, але весь час був у свідомості.

Співробітник SG забезпечив місце інциденту, накрив пораненого термічною ковдрою, яку позичив у одного з водіїв. Потім він надав першу медичну допомогу і провів бесіду з пораненим. Тим часом до допомоги приєднався офіцер пожежної бригади. Співробітники держслужб викликали швидку допомогу і поліцію. Поки не прибула медична рятувальна група, поранений залишався під опікою офіцерів. Як виявилося, жертвою став 22-річний громадянин України.

Потерпілого забрали фельдшери, поліція займається розслідуванням інциденту. Офіцер прикордонної служби прибув на службу, де продовжував виконувати свої обов’язки.

Джерело: майор Йоанна Конечняк
прес-секретар Департаменту Наддоджанського відділу прикордонної охорони РП