Поранений військовий з України отримав сучасні протези у Любліні
Ілюстративне фото pxhere.com/CC0 Domena publiczna

Поранений військовий з України отримав сучасні протези у Любліні

Важко поранений на фронті український військовий, який лікувався та реабілітувався в Любліні, отримав два сучасні протези: протези руки та ноги вартістю понад 80 тис. злотих. Гроші надійшли зі збору, який проводила багатонаціональна група волонтерів у Любліні. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Навесні минулого року солдат проходив службу на сході України, де втратив частину верхньої кінцівки до рівня передпліччя та нижньої кінцівки до рівня гомілки. Він також отримав травму голови. Спочатку він лікувався в Україні, а минулого літа спеціальним медичним поїздом приїхав до Польщі.

У Клінічній лікарні № 4 м. Люблін українському військовослужбовцю надали комплексну медичну допомогу, де він також проходив реабілітацію. Військовослужбовець отримав модульний протез лівої гомілки зі стопою з вуглецевого волокна, що дозволяє змінювати динаміку ходи, та біонічний протез правого передпліччя. Електроди, прикріплені до протеза, передають сигнали від нервів і м’язів до алгоритмів. Це дозволяє пацієнту зігнути зап’ястя, випрямити його і стиснути руку в кулак.

Спеціалісти-нейрохірурги також виконали чоловікові реконструкцію дефекту кісток черепа. Кошти, необхідні для придбання протезів, були зібрані завдяки зборам Клінічної лікарні № 4 у Любліні за підтримки Карітасу Польового ординаріату Війська Польського.

IAR/Д.Н.