Пошук інформації та роботи в Польщі: для біженців з України створили чат-бот і сайт
Фото ілюстративне pixabay.com/CC0 Creative Commons

Пошук інформації та роботи в Польщі: для біженців з України створили чат-бот і сайт

Міністерство закордонних справ України спільно з Інститутом когнітивного моделювання та командою Romanuke створили низку інформаційних ресурсів, де люди, які виїхали чи планують виїхати до Польщі, зі зручністю можуть отримувати усю необхідну інформацію про статус, умови переїзду, проживання, перебування, навчання дітей та працевлаштування в цій країні. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Я в Польщі”.

Як пише Укрінформ, на сайті https://uahelp.today/ є необхідні контакти гарячих ліній, центрів допомоги та фондів, які надають підтримку українцям у Польщі. Сайт стане у пригоді тим, хто шукає роботу, дасть роз’яснення, як отримати медичну та фінансову допомогу, як знайти садок і школу для дітей тощо. 

Щоб залишатися на зв’язку, допомогти надалі адаптуватися українцям, на сайті пропонується пройти опитування. Надалі на основі отриманих соціологічних даних держава запустить додаткові проєкти для українців у Польщі.

Скрін з сайту для українців

Також, за інформацією пресслужби МЗС, запрацював телеграм-бот UAHelpBot

Тут громадяни України зможуть знайти актуальну інформацію щодо умов перетину кордону для дорослих та дітей, умов перебування в Польщі, докладну інформацію щодо отримання документів та відповідного статусу – біженця або тимчасового захисту.

Від початку війни до Польщі виїхали понад 2,8 млн українців.