Посол України спільно з польськими міністрами вшанував Марію Качинську
Зображення Марії та Лєха Качинських на фасаді Президентського палацу у Варшаві PAP/Piotr Nowak

Посол України спільно з польськими міністрами вшанував Марію Качинську

Віце-міністр Пьотр Ґлінський, міністр родини Марлєна Мальонґ та посол України Андрій Дещиця поклали улюблені квіти Марії Качинської – жовті тюльпани – перед Президентським палацом у Варшаві. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Першу леді Марію Качинську вшанували у середу віце-прем’єр-міністр Пьотр Ґлінський, міністр родини та соціальної політики Марлєна Мальонґ та посол України в Польщі Андрій Дещиця. Вони поклали улюблені квіти дружини Лєха Качинського – жовті тюльпани перед Президентським палацом у Варшаві.

Андрій Дещиця сказав, що в українській традиції жовтий символізує пам’ять про добрих людей:

«Я знаю, що світлої пам’яті Марія Качинська була такою доброю особою. І тому ми щороку нагадуємо про це. Цьогоріч я маю 12 тюльпанів, 12 років від Смоленської катастрофи і маю надію, що ця традиція буде продовжуватися».

Віце-прем’єр-міністр Пьотр Ґлінський згадав про польсько-українські відносини в умовах російської агресії проти України:

«Ми нашу польсько-українську, українсько-польську пам’ять будуємо протягом шести тижнів на нових основах. Я вірю, що це буде чудова, справжня і потрібна обом нашим народам дружба. Завдяки Марії Качинській, Лєху Качинському, завдяки тим, хто гине за незалежність України».

За словами міністра Марлєни Мальонґ, польське суспільство складає іспит у важкий час:

«Сьогодні тут нас зібрала Марія Качинська, унікальна жінка. З нами тут разом є посол України. Війна в Україні передусім об’єднує нас і далі ми повинні діяти сильніше, аби Польща й Україна були незалежними і вільними державами, аби ми працювали на добро наших батьківщин і також у цьому дусі виховували молоді покоління».

IAR/Т.А.