Посольство Польщі шукає, хто зробить візи українцям

Посольство Польщі шукає, хто зробить візи українцям

Візи для українок та українців, які хочуть приїхати до Польщі, — це хороший бізнес. Подано так багато заявок, що польські установи в Україні не змогли б розглянути їх самостійно. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Саме тому Посольство Польщі в Києві оголосило тендер на суму до 170 мільйонів злотих для розгляду заяв на отримання візи для українців, які хочуть приїхати до Польщі.

У “пандемічному” 2020-у році було прийнято понад 600 тисяч таких заяв. Протягом трьох років посольство під керівництвом Бартоша Ціхоцького очікує їх збільшення до 2,75 мільйона. Щоб з ними впоратися, потрібна компанія, яка забезпечить т. зв. соціальний сервіс.

В даний час заявник на отримання візи платить 14 євро компанії, а не посольству, за прийнятою заявою на отримання візи. До речі — за згодою посольства — компанія з надання такого сервісу можете заробляти гроші і на додаткових послугах, таких як фотографування, заповнення та надсилання документів або SMS-сповіщення.

Цього року закінчується контракт із нинішнім постачальником послуг — світовим гігантом VF, який виріс на ринку в Індії. З 20 листопада 2021 року цю діяльність має продовжити компанія, яка буде обрана в рамках поточного тендеру.

Кінцевий термін подання заявок минув у лютому. Наразі є п’ять пропозицій. Вони походять з: VF, консорціуму польської компанії Personal Service з TLS Contact (що належить французькому гігантові Teleperformance), Global Visa (з Греції), BLS (з Індії) та Capago (з Франції).

Найнижчу ціну запропонували греки — 7,5 євро за одну прийняту заявку — але також і скромний спектр послуг. Найбільший досвід на ринку та найширшу і найдорожчу пропозицію пропонують VF (13,5 євро) та польсько-французький консорціум TLS та кадрової служби — 12,25 євро.