Посольство Польщі у Москві отримало конверт з отрутою для комах
https://kor.ill.in.ua/m/400x253/1190889.jpg

Посольство Польщі у Москві отримало конверт з отрутою для комах

У цілому листи з отрутою від невідомих відправників отримали 13 посольств у Москві. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Протягом декількох днів ряд посольств у Москві одержує листи з отрутою для комах. Один з таких листів отримало також дипломатичне представництво Польщі.

Невідомі відправники у декількох випадках підписалися іменем депутата керівної партії Єдина Росія Сєрґєя Желєзняка. Політик особисто попросив правоохоронні органи розслідувати цю справу.

Конверти з білим порошком упродовж останніх днів потрапили, зокрема, до розташованих у Москві посольств: Угорщини, Франції, Румунуії, Болгарії, Нідерландів, Чехії та Польщі. За інформацією російських ЗМІ, у цілому йдеться про 13 дипломатичних представництв.

У посольстві Польщі цим питанням негайно зайнялася служба охорони. «У цілях безпеки ми не будемо коментувати цю справу», – сказав Польському радіо речник дипломатичного представництва Лукаш Цудни.

Про кожний подібний випадок дипломати повідомили російську поліцію. На місце події приїжджало технічне авто Міністерства надзвичайних ситуацій, у якому є обладнання для проведення хімічної експертизи.

За інформацією російських ЗМІ, експерти встановили, що конверти містили речовину, що використовують у садівництві та ветеринарії для отруєння комах.