Постійне представництво Польщі при ЄС закликає до солідарності з білоруськими журналістами
Постійне представництво Польської Республіки при Європейському Союзі повісило на своєму будинку в Брюсселі графіку із зображенням журналісток телеканалу «Бєлсат» Poland in the EU/Twitter

Постійне представництво Польщі при ЄС закликає до солідарності з білоруськими журналістами

Постійне представництво Республіки Польща при Європейському Союзі повісило на своєму будинку в Брюсселі графіку із зображенням журналісток телеканалу «Бєлсат». Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

«Свободу для Кацярини і Дарії! Свободу мас-медіа! Друзі в Європейській службі зовнішніх справ та Європейській комісії, не заплющуйте очей на переслідування та порушення прав людини» – написало у Твіттері Постійне представництво Республіки Польща при Європейському Союзі й повісило на своєму будинку в Брюсселі графіку із зображенням журналісток телеканалу «Бєлсат».

Великоформатна фотографія висить на будинку на одній із центральних вулиць Брюсселя, неподалік будинку Європейської служби зовнішніх справ. Як повідомляє польське посольство, це заклик до ЄС бути солідарним із ув’язненими журналістками.

Цю акцію прокоментувала лідерка білоруської опозиції Святлана Ціханоуська: «Солідарність з білоруськими журналістками – в Брюсселі з боку Постійного представництва Республіки Польща в Брюсселі. Захищаймо разом свободу слова та права людини!». Так опозиціонерка написала у Твіттері.

Постійне представництво ПР у Брюсселі піднімало питання репресій проти журналістів у Білорусі під час засідання євросоюзних послів, що мало місце в середу, а також – під час зустрічі послів ЄС із головою євросоюзної дипломатії Жозепом Боррелем.

19 лютого Європейська комісія скритикувала засудження двох журналісток телеканалу «Бєлсат» до двох років ув’язнення. «Це продовження ганебних і брутальних репресій білоруської влади проти громадян Білорусі» – наголосив речник Єврокомісії Петер Стано.

PAP/Я.С.