Працівники Агентства внутрішньої безпеки затримали трьох осіб, що займалися відмиванням грошей
Ілюстраційне фото pxhere.com, CC0 Public Domain

Працівники Агентства внутрішньої безпеки затримали трьох осіб, що займалися відмиванням грошей

Кошти, які надходили до фірм, що використовувалися у рамках діяльності злочинної групи, головним чином були з Росії. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Працівники Агентства внутрішньої безпеки Польщі затримали чергових трьох осіб, що займалися легалізацією грошей, здобутих нелегальним чином. Ці особи загалом «відмили» понад 1 мільярд злотих. Кошти, які надходили до фірм, що використовувалися у рамках діяльності злочинної групи, головним чином були з Росії.

Затримано жінку і двох чоловіків, через іншого, сина керівника злочинної групи. Угрупування купувало фірми, які не працювали, – повідомив Інформаційному радіоагенству речник міністра координатора спецслужб Станіслав Жарин:

«Ці фірми пізніше фіктивно реєстрували. Ці компанії і суб’єкти не вели жодної реальної діяльності, також вони не розраховувалися з польськими податковими установами. Єдиною їхньою роллю був трансфер грошей, які до них надходили з території Росії. Їх далі перераховували до Великої Британії, на Далекий Схід, до податкових раїв».

У затриманих осіб вилучено документацію, телефони та комп’ютери. Їм висунуто звинувачення за участь в організованій злочинній групі, у відмиванні грошей, шахрайстві та перешкоджанні в проведенні слідства. Постановою суду трьох осіб тимчасово арештовано.

З квітня 2019 року у цій справі затримано 22 особи. Під час слідства загалом вилучено понад 17 мільйонів злотих.

IAR/М.К.