Працівники з України проходитимуть безкоштовне тестування на коронавірус в Польщі

Працівники з України проходитимуть безкоштовне тестування на коронавірус в Польщі

У Польщі українські працівники зможуть пройти безкоштовне тестування на Covid-19 за кошти польського бюджету. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Про це 2 липня повідомив посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький у ефірі телеканалу «ДОМ».

За його словами, українці, які повертаються до Польщі на роботу, вже з травня заповнюють анкету, де зазначають місце роботи та своє місце проживання в Польщі, — а все для того, аби їх у подальшому змогли перевірити на дотримання карантину. Саме тестування українців оплачується із бюджету Польщі.

До слова, українці, котрі приїжджають на сезонну роботу до Польщі і працюють на фермерських угіддях, можуть проходити карантин одразу на місці роботи, проте вони повинні дотримуватись певних правил та вимог — а їх повинен забезпечити сам працедавець.

Нагадуємо нашим читачам, що впродовж двох днів українці могли перетинати кордон з допомогою повітряного транспорту і не проходити карантин.

Проте вчора увечері уряд Польщі прибрав Україну зі списку країн, громадяни яких звільняються від проходження карантину. Тому від 3 липня карантин знову відновлюється.