Представники національних меншин проти ксенофобії і нетолерантності
https://ukr.media/static/ba/aimg/3/4/3/343511_1.jpg

Представники національних меншин проти ксенофобії і нетолерантності

Представники організацій національних та етнічних меншин закликають польську владу запобігати проявам ксенофобії, нетолерантності й антисемітизму. Про це повідомляє Upmp.news із посиланням на Польське радіо.

Представники організацій національних та етнічних меншин звернулися до влади Республіки Польща, президента, парламенту та уряду із закликом запобігати проявам ксенофобії, нетолерантності та антисемітизму.

У своєму листі, оприлюдненому за посередництвом соціальної мережі, його автори висловлюють занепокоєння з приводу зростання в польському суспільстві хвилі агресії на національному, расовому та релігійному ґрунті. Як читаємо, «з країни, що пишалася довгою і славною традицією свободи й толерантності, ми стаємо державою, яка в очах світу та своїх громадян іншої ніж польська національності починає виглядати щораз більш ксенофобською». За словами авторів листа, «це руйнує позитивний імідж Польщі у світі». Як читаємо, представники національних та етнічних меншин особливо занепокоєні «численними й резонансними проявами антисемітизму, свідками яких ми є протягом тижня, відколи Сейм ухвалив новелізацію закону про ІНП».

Серед підписантів звернення – представники Об’єднання українців у Польщі, Товариства словаків, Єврейського товариства «Чулент», Товариства литовців у Польщі, а також української, лемківської, кашубської, караїмської, татарської, литовської, словацької та російської громад у Спільній комісії уряду і національних та етнічних меншин.