Прем’єр-міністр: Держава має гарантувати, що матури відбудуться
Прем’єр-міністр Матеуш Моравєцький PAP/Tomasz Gzell

Прем’єр-міністр: Держава має гарантувати, що матури відбудуться

З 8 квітня у частині шкіл у Польщі триває страйк учителів. Під питанням є забезпечення класифікації учнів і хід екзаменів на атестат зрілості. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Держава повинна гарантувати, що в кожній без винятку польській середній школі екзамени на атестат зрілості проводитимуться своєчасно. Таку заяву склав прем’єр-міністр Матеуш Моравєцький під час засідання уряду присвяченого законопроектові, який попри всепольський страйк учителів, має надати учням можливість складати матуру.

Прем’єр-міністр зазначив, що 300 тисяч цьогорічних матуристів очікують на позитивне рішення в питанні екзаменів на атестат зрілості. Рішення Ради міністрів мають закінчити хаос, забезпечити класифікацію учнів і хід екзаменів, – зазначив глава уряду.

З 8 квітня у частині шкіл у Польщі триває страйк учителів. За даними Профспілки польських учителів до страйку приєдналося приблизно 75% шкіл, за даними Міністерства національної освіти – приблизно 50%.

Незважаючи на страйк, без перешкод відбулися іспити гімназистів та іспити восьмикласників. Екзамени на атестат зрілості повинні починатися 6 травня.

IAR/Л.І.