Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький:«Зниження ПДФО пришвидшить будівництво середнього класу»

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький:«Зниження ПДФО пришвидшить будівництво середнього класу»

Перше читання універсального зниження податку з ПДФО для 25 мільйонів громадян, а також усіх, хто працює легально, відбулось у Сеймі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Перше читання універсального зниження податку з ПДФО для 25 мільйонів громадян, а також усіх, хто працює легально, відбулось у Сеймі, — повідомляє premier.gov.pl

Запропоновані зміни передбачають зниження ставки ПДФО з 18 до 17 відсотків і збільшення витрат, що підлягають оподаткуванню. Це перетвориться на скорочення витрат на оплату праці і сумою, яку підприємство витрачає на свою роботу.

Більш низька ставка ПДФО застосовуватиметься до доходів, отриманих, серед іншого, від трудових відносин, від особистої діяльності, включаючи комісійні та конкретні договори, або від підприємницької діяльності фізичних осіб.

«Проект надзвичайно важливий. Він спрямований на пришвидшення будівництва середнього класу в Польщі, який заробляє на європейському рівні», — зазначив глава уряду.
Матеуш Моравецький пояснив, що завдяки діям уряду відбудеться зниження приблизно на 6 відсотків, з 18 до 17, тобто на один відсотковий пункт податку з ПДФО для всіх громадян, включаючи всіх пенсіонерів.

Прем’єр-міністр наголосив, що запропоновані дії повинні слугувати економічним цілям, розвитку та соціальним цілям. Завдяки цьому уряд зменшить кількість незрозумілих контрактів та збільшать доступ до легального ринку праці.

«Ми показали, що податки можна знижувати і одночасно мати економічне зростання та гідну соціальну політику»,- підсумував глава уряду. У разі прийняття Закону Сенатом, він вступить в дію вже у жовтня 2019 року.

Інформація та фото: premier.gov.pl