Прем'єр Польщі створить міжвідомчу групу для боротьби з проявами фашизму
http://patrioty.org.ua/images/2016/09/09231046_marovetsky.jpg

Прем’єр Польщі створить міжвідомчу групу для боротьби з проявами фашизму

Матеуш Моравєцький створить міжвідомчу групу для боротьби з проявами фашизму та інших тоталітаризмів у Польщі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравєцький створить міжвідомчу групу для боротьби з проявами, серед інших, фашизму та інших тоталітарних ідеологій. Як повідомила прес-секретар уряду Польщі Йоанна Копцінська, з відповідною ініціативою виступив очільник Міністерства внутрішніх справ та адміністрації Йоахім Брудзінський.

«Завданням групи є опрацювання змін до чинного законодавства, які дозволять більш ефективно боротися зі злочинами, пов’язаними з публічною пропагандою фашизму та інших тоталітарних ідеологій, а також із закликами до ненависті», – сказала вона.

Йоанна Копцінська повідомила, що до складу групи увійдуть, зокрема, представники МВС, Міністерства юстиції, Міністерства закордонних справ, Міністерства культури, поліції, співробітники Прикордонної служби, Агентства внутрішньої безпеки та Національної прокуратури. Прес-секретар уряду додала, що неурядові організації, які займаються захистом прав людини, також зможуть взяти участь у роботі цього органу.

25 січня глава Міністерства внутрішніх справ Польщі Йоахім Брудзінський представив у Сеймі інформацію про організації, звинувачені в пропаганді тоталітаризму. Це було пов’язано з фільмом телеканалу TVN24, знятим прихованою камерою, про зустрічі організації Гордість і сучасність, під час якої її учасники вигукували нацистські гасла, святкуючи день народження Адольфа Гітлера.