Прем’єр: польське село – це шанс для розвитку країни
http://external.polskieradio.pl/files/1817865e-ca02-441d-ab45-991240fc23a4.file

Прем’єр: польське село – це шанс для розвитку країни

У зустрічі в Пшисуше взяли також участь міністр сільського господарства Кшиштоф Юрґєль і майже тисяча солтисів з усієї країни. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Під час святкування Загальнопольського дня солтиса (керівник адміністрації і територіального самоврядування на території сільської громади) у місцевості Пшисуше (неподалік Радома) прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький сказав, що польське село – це шанс для розвитку усієї країни. Керівник уряду наголосив, що розвиток держави повинен торкатися усіх регіонів, «а раніше село не мало доброго господаря», – підкреслив прем’єр:

«Була зроблена ставка на таку модель, щоб міста, такі місцевості, як Пшисуше та інші менші повітові територіальні одиниці, самі господарювали і не розвивалися. Розвиток мав стосуватися лише великих міст. Але, ми голосно сказали цьому НІ! Так далі не може бути».

Матеуш Моравецький наголосив, що його уряд сприймає Польщу як спільне благо, яке повинно служити усім полякам. У зустрічі в Пшисуше взяли також участь міністр сільського господарства Кшиштоф Юрґєль і майже тисяча солтисів з усієї країни, а організувала її канцелярія голови кабінету міністрів. Усього ж у Польщі нараховується 40 тисяч солтисів, половина з яких – жінки.

Тим часом, у понеділок прем’єр-міністр Матеуш Моравецький оголосить результати огляду міністерств. Заплановано зменшення кількості заступників міністрів. Керівник уряду також обіцяє ліквідувати всілякого роду нагороди і премії для міністрів і їхніх заступників.