Прем’єр та міністр внутрішніх справ та адміністрації Польщі взяли участь у брифінгу Прикордонної служби
Голова польського уряду і міністр внутрішніх справ та адміністрації Маріуш Камінський взяли участь у Варшаві у брифінгу зі штабом Прикордонної служби PAP/Wojciech Olkuśnik

Прем’єр та міністр внутрішніх справ та адміністрації Польщі взяли участь у брифінгу Прикордонної служби

Очільник Міністерства внутрішніх справ і адміністрації сказав, що хвилю мігрантів затримують польські військові і службовці Прикордонної служби. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Прем’єр Матеуш Моравєцький сказав, що Польща має докази того, що ситуація на польсько-білоруському кордоні – це систематична і організована акція службовців білоруської Прикордонної служби та білоруської міліції. Голова польського уряду і міністр внутрішніх справ та адміністрації Маріуш Камінський взяли участь у Варшаві у брифінгу зі штабом Прикордонної служби.

Прем’єр під час конференції сказав, що це – організований штурм польського кордону, перед яким Польща не поступиться.

«Тому ми ввели надзвичайний стан на нашому кордоні, аби його ущільнити, але з іншого боку, ми розуміємо людський біль. І де лише можемо, ми лікуємо у польських лікарнях, допомагаємо забезпеченням відповідних засобів для проживання, ми стараємось провести відповідне розслідування і розгляд справ щодо тих осіб, що трагічним чином віддали своє життя за сценарій, який створили Мінськ і Москва».

Очільник Міністерства внутрішніх справ і адміністрації сказав, що хвилю мігрантів затримують польські військові і службовці Прикордонної служби.

«Ми збільшуємо сили військових для захисту кордонів. У найближчих днях близько 500 солдатів відправиться на службу, аби це більше посилити мережу наших патрулів на кордоні. 22 вересня Підляський відділ Прикордонної служби, там, де є найбільше спроб порушень на кордоні, отримає вісім надсучасних транспортних засобів, оснащених відповідними електронними пристроями».

Маріуш Камінський повідомив, що наприкінці місяця буде прийнято рішення щодо можливого продовження надзвичайного стану на прикордонній території з Білоруссю.

IAR/М.К.