Президент США Дональд Трамп скасував візит до Польщі

Президент США Дональд Трамп скасував візит до Польщі

У зв’язку з наближенням до Америки урагану «Доріан», який, ймовірно, вдарить по штату Флорида , американський президент скасував запланований візит до Польщі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

У зв’язку з наближенням до Америки урагану «Доріан», який, ймовірно, вдарить по штату Флорида, американський президент скасував запланований візит до Польщі. Замість нього на зустріч приїде віце-президент Майк Пенс. Про це повідомляє AP.

«Нашим головним пріоритетом є безпека і захист американського народу на шляху урагану… Я хочу особисто переконатися, що всі ресурси федерального уряду будуть спрямовані на ліквідацію наслідків урагану. Тому я вирішив відправити до Польщі замість себе віце-президента Майка Пенса», — заявив Трамп під час виступу в Білому домі.

Трамп зазначив, що повідомив президенту Польщі Анджею Дуді звістку про скасування візиту, і планує перенести поїздку, яка була б його другою у Варшаві, на «найближче майбутнє».

Нагадаємо: візиту американського президента чекали у Польщі, на заходах до 80-ї річниці початку Другої світової війни з 1 по 2 вересня. Передбачалося, що 1 вересня глава Білого дому візьме участь у заходах, присвячених 80-й річниці початку Другої світової війни.

2 вересня мали відбутися переговори з польським керівництвом та перша зустріч американського президента з президентом України Володимиром Зеленським.

Інформація apnews.com.

Фото: з відкритих джерел