Президент Анджей Дуда подякував польським прикордонникам за їхню службу
Президент Польщі Анджей Дуда та Головнокомандувач Прикордонної служби генерал Томаш Праґа взяли участь в урочистому святкуванні Дня прикордонної служби PAP/Marcin Bielecki

Президент Анджей Дуда подякував польським прикордонникам за їхню службу

12 травня президент Польщі разом із дружиною взяв участь у святкуванні Дня прикордонника у Кошаліні. Анджей Дуда у своєму виступі підкреслив, що створено «надзвичайні стосунки між нами та нашими сусідами з України, які сьогодні борються за свою свободу, незалежність, за свою державу». Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Президент Анджей Дуда подякував прикордонникам за нелегку службу у часи російської агресії проти України. 12 травня президент Польщі разом із дружиною взяв участь у святкуванні Дня прикордонника у Кошаліні. Анджей Дуда подякував працівникам Прикордонної служби за їхню службу. Він підкреслив, що створено «надзвичайні стосунки між нами та нашими сусідами з України, які сьогодні борються за свою свободу, незалежність, за свою державу».

Президент зазначив, що понад 2 роки робота Прикордонної служби була складною, а зараз в тому числі через масовий наплив біженців з України. Анджей Дуда подякував усім, хто мав безпосередній контакт з біженцями:

«За три місяці через наш кордон пройшли майже 3,4 мільйона людей, а на піку – 170 тис. осіб в день. Це щось немислиме. Здавалося, що це щось нереальне, але ви впоралися».

Президент нагадав, що польські прикордонники також зіткнулися із періодом пандемії коронавірусу, а восени та взимку вони протистояли білоруським гібридним акціям. «Я хочу наголосити, що ви впоралися в дуже складних умовах. Спочатку в осінніх, а потім в зимових, рішуче захищаючи кордон і порядок Республіки Польща, а також відстоюючи нашу позицію в ЄС та нашу європейську відповідальність за охорону цього кордону».

Президент подякував офіцерам за службу, а також відзначив «велику вдячність усього польського суспільства за те, що ви не допустили напливу хвилі неконтрольованої міграції на Польщу». 

IAR,PAP/Р.Г.