Президент Дуда ратифікував угоду між Польщею та США
zdjęcie ilustracyjne Shutterstock/J_UK

Президент Дуда ратифікував угоду між Польщею та США

Президент Анджей Дуда підписав акт про ратифікацію угоди між Польщею та Сполученими Штатами про посилене оборонне співробітництво. Про це заявила в четвер Канцелярія президента. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Цю угоду підписали 15 серпня у Варшаві глава Міністерства національної оборони Польщі Маріуш Блащак та державний секретар США Майкл Помпео.

Угода про посилене оборонне співробітництво (Poland – United States Enhanced Defense Cooperation Agreement) передбачає насамперед створення в жовтні 2020 року Передового командування 5-го армійського корпусу США в Польщі, тобто підрозділу, який буде відповідати за командування Збройними силами США, розташованими на східному фланзі НАТО.

Угода також передбачає можливість подальшого збільшення присутності збройних сил США в Польщі та організації масштабніших військових навчань армії США, ніж раніше. Завдяки військовій інфраструктурі, яка буде підготовлена Польщею, у разі можливої загрози можна буде негайно розмістити над Віслою додаткові сили, забезпечуючи загальну присутність до 20 тисяч американських солдатів.

РАР/Л.І.