Президент Microsoft заявив, що компанія пережила «найскладнішу кібератаку». За нею могла стояти Росія

Президент Microsoft заявив, що компанія пережила «найскладнішу кібератаку». За нею могла стояти Росія

Груднева хакінгова кампанія була, «ймовірно, найбільшою та найскладнішою атакою, яку світ коли-небудь бачив», заявив президент Microsoft Бред Сміт в інтерв’ю телеканалу CBS. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Радіо Свобода.

Під час ефіру обговорювали виявлене в грудні вторгнення, яке порушило роботу мереж уряду та приватних компаній у США та багатьох інших країнах. За даними американської розвідки, ймовірно, за кібератакою стояла Росія.

«Коли ми аналізували все, що ми бачили в Microsoft, ми запитали себе, скільки інженерів могли працювати над цими атаками. І ми прийшли до відповіді, що це, звісно, понад 1 000», – розповів Сміт у програми «60 Minutes».

Експерти з кібербезпеки заявили, що на виявлення всіх уражених систем можуть піти місяці. У Росії заперечували причетність до кібератак.

Наприкінці грудня Microsoft повідомив, що був серед тисяч компаній, які знайшли проблеми у своїх системах. У компанії заявляли, що хакери отримали доступ до вихідного коду. При цьому у Microsoft наголошували, що безпека сервісів та даних користувачів не була піддана ризику.

У компанії розповідали, що разом з іншими урядовими агентствами та фірмами завантажили оновлення програмного забезпечення, розробленого компанію Solar Winds, по якій хакери і завдали удару.

Microsoft заявила, що шкоди завдали компаніям у Канаді, Мексиці, Бельгії, Іспанії, Великій Британії, Ізраїлі та Об’єднаних Арабських Еміратах.

Обраний президент США Джо Байден назвав кібератаку «великим занепокоєнням» і пообіцяв, що винні понесуть «значні витрати».