Президент Польщі нагородив Андрія Дещицю Орденом “За заслуги перед Польщею”

Президент Польщі нагородив Андрія Дещицю Орденом “За заслуги перед Польщею”

У середу, 15 червня, під час прощальної церемонії з колишнім Послом України в Польщі Андрієм Дещицею, Анджей Дуда нагородив його Командорським хрестом з зіркою Ордену «За заслуги перед Польщею». Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Наш Вибір”.

За видатні заслуги на дипломатичні службі та за заслуги у розвитку співробітництва між Україною та Польщею, Президент Анджей Дуда вручив Андрію Дещиці, Надзвичайному та Повноважному Послу України в Польщі одну з найвищих державних нагород – Командорський хрест з зіркою Орден «За заслуги перед Польщею». Про це, на своїй сторінці у Twitter, повідомила Канцелярія Президента.

«Дякую Андрію Дещиці за роки служби та розбудову польсько-українських відносин останні вісім років», – додав Президент.

Як наголосив Анджей Дуда «останній час є свідченням змін в українсько-польських відносинах. Я б дуже хотів, щоб наші відносини були б якнайкращі та дозволили нашим народам співіснувати в Європі».

Нагадуємо, що після 8 років служби, Андрій Дещиця завершує свою дипломатичну місію в Польщі. Його наступник, Василь Зварич вже прибув до країни.

Орден «За заслуги перед Польщею» – одна з найвищих нагород Республіки Польща, яку можуть отримати іноземці, які здійснили значний вклад у розвиток міжнародної співпраці та розбудову відносин з польською державою.

А.В.

Джерело: prezydent.pl