Президент Польщі виразив співчуття у зв'язку з трагічною пожежею в Харкові

Президент Польщі виразив співчуття у зв’язку з трагічною пожежею в Харкові

Президент Польщі Анджей Дуда направив президенту України Володимиру Зеленському телеграму зі співчуттями у зв’язку з пожежею будинку престарілих у Харкові. Там загинуло щонайменше 15 людей. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

«З великим сумом я дізнався про трагічну пожежу в будинку для літніх людей у Харкові, яка призвела до загибелі та шкоди стількох людей», – написав президент Анджей Дуда. 

«Від імені польської нації та від себе я хотів би висловити співчуття родинам загиблих та всім, хто постраждав від цієї трагедії. У ці важкі моменти ми приєднуємося до них у болі та молитві», – додав президент.

Анджей Дуда запевнив Володимира Зеленського, що «особливо в цей болісний час наші думки з українським народом».

Пожежа охопила двоповерховий будинок, в якому знаходився приватний будинку престарілих. За попередньою інформацією, там перебували 33 людини. Пожежники виявили тіла 15 людей.

Дев’ять людей евакуювали та доставили до лікарні. Серед них є люди з опіками та отруєннями. Вогонь поглинув приблизно 100 квадратних метрів кімнат. За даними Департаменту соцзахисту населення Харківської облдержадміністрації, приватний будинку престарілих працював незаконно і не мав відповідних дозволів.

IAR/Л.І.